Voorjaarsvergadering ANV van hoog niveau

De voorjaarsvergadering juni 2014 in het Double Tree Hilton Hotel was een groot succes. De zaal was met rond de 90 neurologen, AIOS neurologie en geïnteresseerden geheel gevuld. Traditiegetrouw vonden er achtereenvolgens de uitreiking van de Moffieprijs, de uitreiking van de aanmoedigingsprijs met voordracht van de prijswinnaar en voordracht van buitenlandse spreker plaats:
De Moffieprijs, de prijs voor de beste voordracht door een AIOS, is dit jaar gewonnen door Hanneke Thoonsen van het AMC. De tweede prijs is gegaan naar Daan Velzeboer, werkzaam in het OLVG, en de derde prijs naar Sander van Schaik uit het SLAZ.
Vervolgens hield winnares van de aanmoedigingsprijs Janneke Hoeijmakers een voordracht over haar proefschrift: ‘small fiber neuropathy and sodium channels, a paradigm shift’. Uit 9 inzendingen werd zij door de jury, bestaande uit de 5 bestuursleden van de ANV aangevuld met prof H Weinstein, gekozen vanwege de brede opbouw van haar werk.
Hoofdspreker Jon Stone uit Edinburgh deed zijn naam eer aan met een boeiende voordracht over functionele symptomen. Hij slaagde erin een gedegen uiteenzetting van zijn visie te combineren met praktische tips voor de alledaagse praktijk. Net zoals tijdens zijn eerdere ‘masterclass’ in de middag in het AMC bewezen de vele vragen de interesse onder het aanwezige publiek.
Tijdens uitgebreid buffet konden prijswinnaars worden gefeliciteerd. De voorjaarsvergadering van de ANV 2014 combineerde hoog niveau van sprekers met veel gezelligheid.